• bilgi@evdenakliyateve.com
  • 0545 834 94 94

FİRMA KATEGORİLERİ

HABER DETAYI

26 Nisan 2017 16:59

Evden Eve Nakliyat Sözleşmesi Yaptırmanın Önemi

Evden Eve Nakliyat Sözleşmesi Yaptırmanın Önemi

Taşınmaya karar verdikten sonra birçok evden eve nakliyat firması ile görüşüyor ve nihayetinde bize en iyi hizmeti verebileceğine inandığımız nakliyat firmasında karar kılıyoruz. Firmalar ile paylaştığınız detayları bir düşünün, sizce verdiğiniz detaylardan birini firma yetkilisi yanlış not almışsa ve taşınma günü bunu beraber öğrenirseniz herhangi bir problem olur mu olmaz mı? Daha net açıklamak gerekirse siz nakliyat firmasına evinizin oda sayısını 3+1 olarak söylediniz ancak firma yanlış not almış ve evinizin 2+1 olduğunu biliyor. Ona göre nakliyat kamyonu, paketleme malzemesi ve taşıma elemanı gönderiyor. Tabi gelen ekip bu eşya bu arabaya sığmaz bize yanlış bilgi vermişsiniz biz bu şartlarda bu fiyat bu kadar taşıma elemanı ile çalışmayız. Biz 2+1 için hazırlandık ve öyle geldik. Derlerse sizin için problem olur mu olmaz mı? Eğer cevabınız evet ise o zaman nakliyat firmanızla taşınmaya karar verdikten hemen sonra anlaştığınız şartları içeren bir evden eve nakliyat sözleşmesi imzalamayı kesinlikle ihmal etmeyin. Hazır taslak sözleşmeleri tavsiye etmiyorum nakliyat sözleşmesi yapılmasının tek nedeni anlaştığınız şartların tümünün bu sözleşmede yer almasıdır. Atalarımız ne güzel demiş “Söz uçar yazı kalır” nakliyat sözleşmesini hazırlarken bu söz hep aklınızın bir köşesinde tekrarlansın.

Sözleşme hazırlamak için bir kâğıt ve kalem olması yeterli karşılıklı anlaştığınız şartları bir kâğıda yazın ve imzalayın. Şu konuda ne anlaşmıştık dediğinizde sözleşmeye bir göz atarak anlaştığınız şartları tekrar hatırlamanız kolaylaşacaktır. İyi bir sözleşme “Siz 4. kat dediniz ama 5. kattan indiriliyor eşyalar” gibi bahaneleri tamamen ortadan kaldıran bir sözleşmedir. Sözleşme tamamlandığında anlaştığınız her detayın orada yazılı olması gerekli aksi takdirde yine olumsuz durumlar ile karşılaşmanız bir olasılık olarak var olacaktır.

Taşınan insanların ne kadarı böyle bir sözleşme imzalıyor merak ediyor musunuz? Sadece sözleşme imzalayanların oranı 10%, yukarıda anlattığımız gibi bir sözleşme imzalayanları merak ediyorsanız biz daha karşılaşmadık böyle bir durumla. Her gün birçok kişiye tavsiye etmemize hazır sözleşmenin Enakliyat.com.tr de olmasına rağmen taşınan insanların 90%’ı nakliyat sözleşmesi hazırlamıyor.

Sözleşme hazırlamak için kâğıt kalem lazım demiştik ya aslında ona da gerek yok. Nakliyat firması yetkilisi ile karşılıklı birkaç sms ile anlaştığımız şartları yazılı hale getirebiliriz. Eposta yolu ile de olabilir. Hatta WhatsAPP bile bu işi görür. Sözleşme yapmamızın amacı anlaştığımız şartları yazılı hale getirmekti. Bu araçların hepsi bu işi kolaylaştırır. Ancak firmaya sms veya email attıktan sonra firmanın da bu şartları kabul ettiğini onaylayan bir sms veya email almaya özen gösterin. Yani sadece siz sms atmayın firmadan sizin yazdıklarınızı onaylayan bir sms almadıysanız bunun bir anlamı yok. Karşılıklı yazışmanız ve şartlarda anlaşmanız önemli, yazışma bittikten sonra firmadan en son şöyle bir sms atmasını isteyebilirsiniz. “Yazışma sonucu kararlaştırdığımız şartları onaylıyorum” böylece içiniz rahat taşınma gününü bekleyebilirsiniz.

Evden Eve Nakliyat Sözleşmesinde Bulunması Gereken Detaylar
Evin adresi
Evin oda sayısı
Kat durumu
Asansör var – yok veya modüler asansör kurulacaksa yazılmalı
Hangi eşyaları firma paketleyecek
Kamyon binaya yanaşabiliyor mu?
Gelecek kamyonun plakası
Nakliyat fiyatı, ne kadar ödendi
Kaç taşıma elemanı gelecek
Ne zaman taşınacak, tarih ve saat
Eşya ne zaman teslim edilecek?
Nakliyat sigortası yapılacak mı?
Eşyanın gideceği adres
Eşyanın çıkarılacağı kat
Yeni evde asansör var – yok veya modüler asansör kurulacaksa yazılmalı
Yeni eve kamyon yanaşabiliyor mu?
Firma adı, adresi, yetkili adı ve telefon numaraları

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.